Zoeken

C1000 Huismerkwijnen

3x anders

Huismerkwijnen: huiswijn, wereldwijn en tafelwijn.
Een breed wijn assortiment met een hoogstaande en vertrouwde kwaliteit.

Huiswijn

Wereldwijn

Met de 16 Wereldwijnen -wit, rood en rosé- afkomstig uit acht landen zijn alle relevante wijnlanden binnen handbereik. Deze meest exclusieve huiswijn komt uit één specifiek land en wordt gemaakt van druifsoorten die typerend zijn voor die landen. De kwaliteit ervan is dan ook beter en exclusiever. Kortom, een stapje hoger dan onze reguliere Huiswijn, maar desondanks met een beperkt prijsverschil.

Huiswijn

Het uiterlijk van de Huiswijn is herkenbaar, duidelijk en aantrekkelijk. Iedere smaak heeft een kleur en naamsverwijzing die overeenkomt met de kleur en de naam van de smaakcategorie in het schap waarin ze staan. Het etiket achterop de fles is, net als bij de wereldwijn, voorzien van een overzichtelijke aanduiding van herkomst, achtergrond informatie en wijnspijs-tips. Naast de huidige Huiswijnen verrijkt C1000 haar Huiswijnen-assortiment met een biologische rode en witte variant.

Tafelwijn

De categorie Tafelwijn is er in drie varianten: rood, rosé en wit. De kwaliteit van deze wijn is goed, maar de prijs is laag.

Duurzaamheid

Hoe lichter de fles, hoe minder belastend voor het milieu. Vandaar dat we zowel de Wereldwijn als de Tafelwijn in een lichte fles laten bottelen.

De Wereldwijnen zitten in een fles die 50 gram lichter is dan een standaard 750ml wijnfles. Voor de Tafelwijnen gebruiken we flessen die bijna 100 gram minder wegen dan de literflessen van de Huiswijnen.

Hiermee besparen we jaarlijks ruim 165.000 kilogram aan te vervoeren gewicht en de uitstoot van meer dan 12.400 kilogram koolstofdioxide. Met deze stappen neemt C1000 stelling in de discussie over het verduurzamen van- en leveren we onze bijdrage aan de duurzaamheidsontwikkeling in de wijnwereld.

Landen informatie

Chili

De vruchtbare bodem van Chili is al sinds de 16e eeuw de basis voor de kwalitatieve en constante wijnen uit het land. Dankzij de permanente warmte krijgt de wijn veel smaak en door het droge klimaat is de kans op schimmels aanzienlijk verkleind en resulteert dit in een druiven met een bijzonder volle smaak.

 • Carmenere (rood):  Krachtig, kruidig en aromatisch. Combineert heerlijk met gourmetschotels, wild en lamsvlees.
 • Souvignon Blanc (wit): Droog, fris en sappig. Komt goed tot z’n recht bij visgerecten, salades en geitenkaas.

Wijnweetje:
Hoewel de Carmenere druif zijn oorsprong kent in Frankrijk is Chilli inmiddels de grootste producent van wijn afkomstig van deze druif.

Argentinië

Het hart van de wijnindustrie is gelegen in Mondoza, in de schaduw van het Andesgebergte waar de hitte van overdag verantwoordelijk is voor de volle wijnen. Ervaar nu zelf een van de best bewaarde geheimen van Argentinië.

 • Malbec-Syrah (rood): Stevig en kruidig. Blijft mooi overeind bij oude kaassoorten en gegrild vlees.
 • Torrontes (wit): Exotisch, droog en fris. Ideaal tijdens een zonnige borrel.

Wijnweetje:
Argentijnen kennen en houden van hun eigen wijnen. Met maar 10% van de productie bestemd voor export genieten zij zelf volop van de Argentijnse wijnproductie.

Zuid-Afrika
De Kaap, waar de Afrikaanse hitte afgekoeld wordt door de koele golfstromen uit de Atlantische en Indische Oceaan. Deze unieke omstandigheden staan aan de basis van de volle, zwoele Zuid Afrikaanse wijnen met een lichte kruidigheid en precies voldoende frisheid. Geen wonder dat deze wijnen al jaren een grote populariteit genieten in Nederland.

 • Droë Rooi (rood): licht kruidig en zwoel. Past perfect bij rood vlees, stoof gerechten en pittige kazen.
 • Droë Steen (wit): fruitig, wit droog en fris. Complimenteert lichte gerechten zoals vis, salades en heerlijk bij de borrel.
 • Pinotage (rose): uitbundig en fruitig. Combineert goed bij kruidig eten

Wijnweetje:
De wijnbouw in Zuid-Afrika is een initiatief geweest van de Nederlander, Jan van Riebeeck. Een arts in dienst van de VOC.

Australie
Australie levert, als vierde grootste wijnproducent in de wereld, prachtige wijnen af. Vooral bekend om de volle, rijpe Shiraz en de Chardonnay wijnen met veel fruit en krachtige smaken.

 • Shiraz (rood): Krachtig en robuust met veel fruit. Lekker bij de barbecue of gourmet.
 • Chardonnay: Rijpe en volle witte wijn. Uitstekend te serveren bij diverse vis- en groentegerechten.

Wijnweetje:
Shiraz v.s. Syrah. De Australische druif is dezelfde als de, bekend uit het Franse Rhone gebied, franse variant.

Italië
Chianti! Barolo! Amarone! Deze welbekende grote namen zijn niet het enige dat Italie te bieden heeft. Kenners bewonderen al jaren de relatief onbekende en inheemse druivenrassen die het land telt. Mogen wij aan je voorstellen, onze rode wijn gemaakt van de grootste inheemse rode druivenrassen Montepulciano en Sangiovese.

 • Sangiovese & Montpulciano (rood): Soepel, zacht en fruitig. Natuurlijk heerlijk bij pastagerechten en bij gegrild vlees

Wijnweetje:
De Grieken hebben de wijnbouw in Italië geïntroduceerd. Wijn werd eerst gebruikt als ruilmiddel voor goederen en slaven, totdat de Romeinen de techniek van wijnbouw binnen het Romeinse rijk overnamen en het vervolgens in de rest van Europa introduceerden.

Frankrijk
Met een productie van 7 tot 8 miljard flessen op jaarbasis is Frankrijk de grootste wijnproducten ter wereld. Vooral bekend van de grote wijngebieden zoals Bordeaux, Bourgogne en het Rhondegebied. Maar ook het Zuiden van Frankrijk rukt op als productent van kwalitatief goede wijnen. 

 • Merlot (rood): Fruitig, rond en zacht van smaak. Zeer geschikt als borrel en bij stoofgerechten.
 • Chardonnau (wit): Wit droog en fris met frisse zuren. Perfecte tegenhanger bij gekruide, oosterse gerechten.

Wijnweetje: Een infectie van druifluis heeft de wijnproductie in Frankrijk, in de 19e eeuw, bijna om zeep geholpen. Dankzij de Amerikaanse druifstok, die bestand waren tegen druifluis, kon de ramp worden voorkomen.

Duitsland
Het gebied rondom de Moezelrivieren staat bekend om de aromatische witte wijnen. Hoewel ze zoet kunnen zijn bevatten de druiven voldoende zuur om de smaak spannend te houden.

 • Müller-Thurgau, Elbling (wit): Halfzoet en zacht fruitig. Lekker als aperitief, bij salades en kip.

Wijnweetje: De Duitse Müller-Thurgau druif is een door mensen ontwikkelde druif. De druif is een combinatie van de Riesling en Madeleie Royal, en is vernoemd naar de Zwitser Herman Müller.

Spanje
De Tempranillo is de meest verbouwde druif voor Spaanse wijnen. De lange rijping op hout geeft de rodewijn haar romige en kruidige smaak. Een druif zonder houtrijping, zoals de Parina, is juist fruitig en speels.

 • Tempranillo (rood): Licht kruidig en romig. Mooi bij (spaanse)tapas, pasta gerechten en rood vlees.
 • Pardina (wit): Verkwikkend fris. Een echte dorstlesser op een warme dag.
 • Tempranillo (rose): Droog en fris met de smaak van verse aardbeien. Frisse aanvulling bij vlees van de barbecue en kruidige gerechten.

Wijnweetje:
Het grootste wijnbouwgebied ter wereld vind je in Spanje. Hier wordt ook de meest aangeplante druif ter wereld, de Airen-druif, verbouwd. Natuurlijk wordt er van deze druif heerlijke wijn gemaakt, maar de druif is tevens de basis voor brandewijn.

Onze eigen merken

C1000huismerk

Hier vindt u informatie over de eigen merken van C1000.

Onze verswereld

vers_Gehaktballen_700x394

Met veel zorg selecteren wij onze leveranciers en samen verzorgen wij een mooi en goed vers...