Zoeken

Oerbrood

Ons Uw Eigen Bakker assortiment is nog verder uitgebreid met een exclusieve lijn: Oerbrood! Deze broden worden met veel zorg gemaakt en er wordt extra veel aandacht besteed aan kwaliteit en herkomst van ingrediënten. Deze Oerbroden zijn alleen verkrijgbaar bij C1000 en worden dagelijks vers voor u gebakken in onze winkels. Daardoor heeft dit brood zo'n heerlijke smaak en een lekkere krokante korst.

assortimentsbeeld_oerbrood

Over Oerbrood

De ontwikkeling van de overheerlijke Oerbrood recepturen is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met speciaal geselecteerde bakkerijen. De combinatie van de beste natuurlijke ingrediënten en puur vakmanschap zorgt voor brood van topkwaliteit. Brood zoals vroeger dat dagelijks vers wordt gebakken in uw C1000.


Product

Het Oerbrood heeft een relatief lange rijstijd en wordt op de vloer van de oven gebakken. Ook bijzonder is de hoogwaardige bloemkwaliteit. Dankzij ondermeer de uitgekiende tarwemelange blijft het brood makkelijk 2-3 dagen vers.

Soorten

 oerbrood_donker

OER Donker

Bereid met 8 granen en zaden, speciaal voor de liefhebbers van stevig donker brood.

Tarwebloem, water, zonnebloempitten, tarwegluten, bakkersgist, lijnzaad, tarwe(geplet), moutmeel(gerst), gierst(gepeld), roggebloem, lupinegrits, bakkerszout, havervlokken, sesamzaad, suiker(gebrand)  
 oerbrood_origine

OER Orgine

Zacht wit brood bereid met de beste bloem.

Tarwebloem, water, roggebloem, bakkersgist, tarwegries, tarwegluten, bakkerszout, roggezuurdeeg(gedroogd), suiker(gebrand)

 oerbrood_pompoen

OER Pompoen

Veel pompoenpitten zorgen voor een stevige bite en een karakteristieke smaak.

Volkorentarwemeel, water, tarwebloem, pompoenpitten, tarwegluten, bakkersgist, tarwezemelen, meloenpitten, bakkerszout, moutmeel(gerst)

 oerbrood_spelt

OER Spelt

Oergraan Spelt maakt dit brood uitermate gezond en vooral heel lekker.

Speltbloem 62,5%, water, lijnzaad, bakkersgist, zonnebloempitten, rijstmeel, bakkerszout, roggezuurdeeg(gedroogd), moutmeel(gerst)
 oerbrood_zonne

OER Zonne

Royale bol, rijk gevuld met zonnebloempitten.

Tarwebloem, water, zonnebloempitten 9%, tarwegluten, lijnzaad, sesamzaad, bakkersgist, bakkerszout, suiker(gebrand)

oerbrood_tabel1_kenmerken 

oerbrood_tabel_allergenen

 

Voedingswaarden

OER donker gemiddeld per 100 g:
energie 1122 Kj/268 kcal – eiwitten 11,8 g – koolhydraten 44,0 g – waarvan: suiker 1,8 g – vetten 4,0 g – waarvan: verzadigd 0,5 g – enkelvoudig onverzadigd 0,8 g – meervoudig onverzadigd 2,3 g – voedingsvezels 3,2 g – natrium 0,4 g

OER origine gemiddeld per 100 g:
energie 1036 Kj/248 kcal – eiwitten 9,7 g – koolhydraten 48,4 g – waarvan: suiker 1,0 g – vetten 1,0 g – waarvan: verzadigd 0,2 g – enkelvoudig onverzadigd 0,1 g – meervoudig onverzadigd 0,4 g – voedingsvezels 1,7 g – natrium 0,4 g

OER pompoen gemiddeld per 100 g:
energie 1055 Kj/252 kcal – eiwitten 14,4 g – koolhydraten 33,5 g – waarvan: suiker 1,4 g – vetten 5,0 g – waarvan: verzadigd 1,0 g – enkelvoudig onverzadigd 0,7 g – meervoudig onverzadigd 1,9 g – voedingsvezels 6,8 g – natrium 0,3 g

OER spelt gemiddeld per 100 g:
energie 1075 Kj/257 kcal – eiwitten 9,5 g – koolhydraten 45,1 g – waarvan: suiker 1,2 g – vetten 3,2 g – waarvan: verzadigd 0,4 g – enkelvoudig onverzadigd 0,7 g – meervoudig onverzadigd 1,9 g – voedingsvezels 3,7 g – natrium 0,4 g

OER zonne gemiddeld per 100 g:
energie 1075 Kj/257 kcal - eiwitten 9,5 g - koolhydraten 45,1 g - waarvan: suiker 1,2 g - vetten 3,2 g - waarvan: verzadigd 0,4 g - enkelvoudig onverzadigd 0,7 g - meervoudig onverzadigd 1,9 g - voedingsvezels 3,7 g - natrium 0,4 g

Door het gebruik van natuurlijke grondstoffen kunnen de voedingswaardegegevens enigszins afwijken van de werkelijkheid.

 

Recepten

 Landbrood met roerei, gegrilde tomaat en bosui

 OER Donker met roerei, gegrilde tomaat en bosui

Oer origine met piccalilly  OER Origine met piccalilly en gegrilde kip
Zalmsandwich met tomaat en komkommer

OER Pompoen met zalm, tomaat en komkommer

Italiaanse sandwich  Italiaanse sandwich met OER Spelt

Vlaams brood met Coburger ham, geitenkaas en gebakken appel

OER Zonne met coburgeram, geitenkaas en gebakken appel  

 

Bereiding

We hebben door onze samenwerking met bakkers kunnen putten uit hun kennis en hun specialisme.

Boer
Graan is een eeuwenoud cultuur gewas wat een belangrijke voedselbron is voor de mens. Boeren verbouwen dit gewas daarom met trots. Een wuivend graanveld geeft mensen een rijk gevoel. In een glooiend landschap waar de zon voldoende schijnt en waar het graan de tijd krijgt om tot ontwikkeling te komen gedijt zij op haar best. Boeren met liefde voor het vak weten dat en zullen het graan met respect behandelen. Het oogsten is een nauwgezet proces. In optimale volwassen staat moet het van het land worden gehaald. De boer moet dan dag en nacht doorwerken om dit voor elkaar te krijgen. Een kritische tijd omdat een paar fikse regenbuien maanden van hard werken in één klap teniet kan doen gaan. Door kennis van het product en kennis van de natuur oogsten de boeren jaarlijks tonnen graan van de beste kwaliteit om na vermaling het lekkerste brood van te bakken.

Molenaar
Het molenaarschap is een ambacht dat jarenlange ervaring vereist om tot in de finesse te beheersen. Het is namelijk een complex proces om het graan wat binnenkomt uiteindelijk als bakkend kwaliteitsproduct de molen te laten verlaten. Om bloem te verkrijgen moet de molenaar de kiem en de zemel uit de tarwekorrel malen. Hoe beter hij dat doet des te fijner de bloem en des te zachter het brood. Als alle element van de tarwekorrel vermalen worden heb je volkoren. Al het goede van de tarwekorrel is dan in het eindproduct terug te vinden. Maar ook hiermee kan de molenaar spelen. Want hoe grof of fijn wil de consument zijn brood hebben? Weten wat goed is en weten wat kwaliteit is zijn de voornaamste eigenschappen die een molenaar moet hebben.

Bakker
Vakmanschap is meesterschap en dat geldt zeker voor de bakker. Omdat Oerbrood uitsluitend met natuurlijke ingrediënten wordt gemaakt moet je als bakker het proces op gevoel sturen. Niets is namelijk zo veranderlijk als het weer en het weer heeft vanaf dat de tarwe op het land staat invloed op wat de bakker voor brood kan bakken. Kennis en passie zijn een vereiste om Oerbrood te maken zoals het is bedoelt. Op de vloer van de oven gebakken, een zachte kruim en een uitermate krokante korst, die een klein beetje is opengescheurd zodat er nog meer smaak in komt. Door de unieke samenwerking tussen de boer, de molenaar en de bakker geniet de consument dagelijks van een bijzonder brood, Oerbrood.

Onze eigen merken

C1000huismerk

Hier vindt u informatie over de eigen merken van C1000.

Onze verswereld

vers_Gehaktballen_700x394

Met veel zorg selecteren wij onze leveranciers en samen verzorgen wij een mooi en goed vers...