Zoeken

Gevonden wijnen (315)

WijnenTerug naar Wijnen zoeken

default_150x150

Chateauneuf-du-Pape, La Garde du Pape

Lekkere kruidige wijn met rood fruit en laurier. De wijn is lekker sappig maar heeft toch een stevige afdronk.
Vol vers, kruidig vooral rood fruit. Sappig, zoetig, prettig.

Wijneigenschappen

Wijncategorie:
Rood
Serveren:
14-16 °C
Lekker bij:
Gegrild vlees en oude kaas

Herkomst en Druivensoorten

Herkomst

Herkomst

Châteauneuf-du-Pape, Frankrijk

Châteauneuf-du-Pape ontleent zijn naam aan een kasteel dat er in 12e eeuw is gebouwd. Vanaf de 14e eeuw werd dit kasteel door verschillende pausen, gezeteld in Avignon, gebruikt. Na de Eerste Wereldoorlog is Châteauneuf-du-Pape door het opleggen van beperkende regels aan de wijnbouw haar kwaliteit gaan verhogen en beschermen.

Cinsaut _ Cinsault

Cinsaut _ Cinsault

Een druivensoort (ook geschreven als Cinsault) met een lichte schil voor rode wijn. Deze soort gedijt zeer goed in een droog klimaat, en is daarom veelvuldig te vinden in Zuid-Frankrijk, Corsica, Noord- en Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika is de Cinsaut vooral beroemd geworden als de voorouder van de lokale variëteit Pinotage. Deze zacht geurende soort is zeer geschikt voor rosé, mede vanwege de lichte schil. In smaak en geur treft men rijp blauw fruit, noten en specerijen. Meestal wordt de wijn geblend om zachtheid, geur en fruit te geven aan de uiteindelijke wijn.

Grenache

Grenache

Grenache is een sterke druivensoort voor rode wijn, die goed tegen extreme hitte kan. De druif heeft een dunne schil met weinig pigment en is daarom zeer geschikt om rosé te produceren. De rode wijnen van Grenache kunnen wat weinig kleur hebben. De druif rijpt lang en kan zo een zeer hoog suikerniveau ontwikkelen. De wijnen van de Grenache kenmerken zich door een zeer fruitige bijna zoete smaak waarin bramen en wat peper zijn te ontdekken. De Garnacha is in Spanje’s enorme wijnbouwareaal de meest aangeplante donkere wijnstok. Hij is een van de ingrediënten van Spanje’s beroemde wijn Vega Sicilia, ook is hij belangrijk in de Châteauneuf du Pape.

Syrah

Syrah

Syrah/Shiraz (rood)Een zeer sterke druivensoort voor rode wijn en kruidige rosé. Belangrijk in de valei van de Rhône en in Australië, waar men deze soort ‘shiraz’ noemt. De wijnen van de syrah hebben een hoog tannine-gehalte, zonder stroef te zijn. Ze ruiken en smaken naar blauw fruit zoals bosbessen en bramen, met een sterk gekruide toon van vers gemalen peper en andere kruiden. Deze druivensoort is beroemd om zijn grote wijnen uit het noorden van de Rhône, bijvoorbeeld de Hermitage en de Côte Rotie. De shiraz brengt daarnaast enkele van de beste wijnen van Australië voort.

Onze eigen merken

C1000huismerk

Hier vindt u informatie over de eigen merken van C1000.

Onze verswereld

vers_Gehaktballen_700x394

Met veel zorg selecteren wij onze leveranciers en samen verzorgen wij een mooi en goed vers...

Wijnwijzer

wijn-bestellen

Speciaal voor u heeft C1000 het wijnassortiment op smaak ingedeeld.