Nieuws & persberichtenTerug naar overzicht

De leukste dagjes uit

Moeders en kinderen bepalen dagje uit

20 maart 2012
Dagjes uit

.

Moeders en kinderen bepalen waar het gezin naar toe gaat bij de keuze voor een dagje uit; vaders hebben weinig in te brengen. Ze bepalen maar in 19% van de gevallen waar het dagje uit heen gaat. De moeders bepalen in 47% de bestemming en de kinderen staan op de tweede plek met 34%. Dit blijkt uit een dagjes uit onderzoek dat in opdracht van C1000 is uitgevoerd naar wat Nederlandse gezinnen dit jaar gaan doen met dagjes uit. Binnenkort openen talloze pretparken, dierentuinen en musea weer hun deuren voor het publiek. Bij C1000 start 21 maart een campagne waarbij klanten voor hoge korting op dagjes uit kunnen sparen.

Liever op een regenachtige dag, dan drukke rijen
Op de vraag waar gezinnen liever voor kiezen, een regenachtige dag met weinig rijen of een zonnige dag met wat meer drukte gaven de respondenten een toch wel opvallend antwoord. Het merendeel (57%) geeft dan toch de voorkeur aan een regenachtige dag, zodat ze niet in de rij hoeven te staan.

De meeste kinderen en ouders kiezen voor een pretpark (resp. 70 en 43%),  gevolgd door de dierentuin (resp. 26 en 38%) een museum staat op de laatste plaats (resp. 4 en 19%). Gemiddeld gaan gezinnen 4 keer per jaar naar een pretpark, dierentuin of museum. Slechts 7% gaat niet of nauwelijks. 34% van de ondervraagden geeft aan dat ze naar verwachting minder dagjes uit te gaan naar pretparken, dierentuinen en musea door de crisis.

Kortingsactie
Vanaf 21 maart kunnen klanten van C1000 sparen voor hoge kortingen op meer dan 35 dagjes uit. De actie biedt een grote verscheidenheid aan dagjes uit: van musea tot dierentuinen, van pretparken tot concerten. Door het verzamelen van Uitzegels (gratis bij €10,- aan boodschappen) kunnen kortingen oplopen tot maximaal €15,- per entreekaartje. Klanten ontvangen de uitzegels tot en met 22 mei. Een volle spaarkaart met 5 uitzegels geeft tot en met 5 juni recht op een voucher waarmee klanten hun dagje uit met korting online kunnen boeken. De vouchers kunnen tot en met 24 december online verzilverd worden.

Met korting van Jan Smit genieten
Eén van de kortingen waarvoor gespaard kan worden is het jubileumconcerten ’15 jaar Jan Smit’ in Ahoy op zondag 21 en zaterdag 27 oktober. Door de vouchers te gebruiken krijgen klanten tot wel 15 Euro korting op een toegangsbewijs. Speciaal voor deze gelegenheid laat Jan Smit in de commercial van C1000 zien naar welke dagjes uit de klant dit jaar voordelig kan….of naar 15 jaar Jan Smit natuurlijk.