Zoeken

Tips van de expert

Onze specialisten helpen u verder. Bekijk de tips van uw lokale bakker, slager en groeten- en fruit specialist.

visual

Tomaten zijn makkelijk te pellen.

Lees meer

Tip(s) van uw bakker!

  • Ontbijt met fruit op brood

    Is een boterham met kaas of vlees 's ochtends wat te zwaar? Denk dan eens aan vers fruit op brood lekker fris, licht en gezond en je kunt eindeloos variëren.

  • Focacciabrood

    Focacciabrood is ook heerlijk bij kippensoep met tortellini.

  • Brood mee

    Brood mee voor onderweg? In plasticfolie blijft het langer vers

Tip(s) van uw groente- en fruitspecialist!

  • Groenten in de magnetron

    Veel groenten kun je goed in de magnetron stoven. Verwarm klein gesneden blokjes ca. 3 minuten op vol vermogen.

  • Welke appels voor appeltaart

    Als u een appeltaart wilt maken dan is de goudreinet zeer geschikt hiervoor.

  • Tomaten pellen?

    Tomaten zijn makkelijk te pellen als je eerst boven bij de kruin een kruisje in het velletje snijdt en ze vervolgens even onderdompelt in kokend water. Hierna laten afkoelen in koud water en het velletje laat gemakkelijk los.

Tip(s) van uw slager!

  • Mooi bruin

    Om vlees aan beide kanten even mooi bruin te krijgen, keert u het tijdens het bakken regelmatig om zodra er op de bovenkant vleessappen of vochtpareltjes verschijnen.

  • Vlees zouten

    Zout onttrekt vocht aan het vlees. Bestrooi vlees pas na het dichtschroeien met zout en kruiden

  • Vlees met krokant korstje

    Dep vlees voor het bakken even droog. Dat geeft een mooi krokant korstje.