Zoeken

Gevonden recepten (671)

ReceptenTerug naar overzicht

Wentelteefjes met gebakken appel en vanilleroom

Soort gerecht

Soort gerecht
Nagerecht
Bereidingstijd
Bereidingstijd: 15 min.
Klaar binnen: 15 min.
Aantal
4 Personen

Voedingswaarde

  • 1640 kJ / 390 kCal
  • 7 g eiwit
  • 16 g vet
  • 54 g koolhydraten

Ingrediënten

Bereidingsstappen

Hulp nodig?

Bij de bereiding van dit recept kunt u gebruik maken van de volgende handige kookvideo's:   Wentelteefjes met gebakken appel en vanilleroom

  1. 1.Snijd van kerstbrood of van suikerbrood driehoekjes. Schil de appels en snijd ze in dunne partjes. Druppel er limoensap over.
  2. 2.Klop de melk met het ei, 1 eetlepel suiker en ½ theelepel kaneelpoeder door elkaar.
  3. 3.Klop de slagroom stijf en spatel de vanillevla erdoor. Verdeel de room, de appel, de boter en het brood over schaaltjes.
  4. 4.Zet de schaaltjes en de kannetjes rond het gourmetstel op tafel.
  5. 5.Schenk het melkmengsel over de broodpuntjes.
  6. 6.Verhit een klontje boter in de pannetjes en bak de broodpuntjes aan beide kanten bruin. Neem ze uit de pan.
  7. 7.Bak appelpartjes in een klontje boter aan beide kanten bruin. Bestrooi met suiker en kaneelpoeder en laat de suiker karameliseren.
  8. 8.Serveer de wentelteefjes met de gebakken appel en de vanilleroom. Bestuif met een beetje kaneelpoeder.

Wijn tip!